PRIJATELJI DJETETA...


ČOVJEK JE NAJVIŠI KADA SE SAGNE DA

POMOGNE DJETETU- PREDSJEDNIK NICKSON


Gordana Vuksanović- Momčilović
Tivat, Montenegro
Želiš li biti u mislima djeteta sutra, trebaš biti sastavni dio njegova života danas!- Ajzenhauer Ovaj sam Blog namijenila našima najmlađima, njihovim roditeljima i svima onima koji će to tek biti, ili jednostavno vole dječiji svijet! Želim sa Vama da podijelim svoja roditeljska iskustva, probleme, strahove, i naravno sve svoje radove! Nadam se da ćete uživati i biti sastavni dio RADOSTI U OKU, hvala dragi moji prijatelji!!!

25.8.10.

Svemu dođe kraj...

Večerašnjom predstavom; Asterix i Obelix, završilo se kulturno dječije ljeto, ali moram priznati da je večerašnji "dječiji show" bio prava poslastica za mališane... Ljeto prođe brzo, kao dlanom od dlan, a činilo se kada smo počeli da mu nema kraja! Pred nama su bila dva mjeseca rada, druženja sa djecom, i napornog tempa koji samo veliki ljubitelji pozorišne scene mogu da izdrže! Imali smo predstave svako veče, ponekad čak i dva puta u toku dana, ali ništa nam nije teško padalo kada vidimo nasmijana dječija lica, i sjaj u očima! Sa Teatrom na Savi čast je raditi... tim satkan od vrijednih i dragih ljudi, koji prije svega svoj posao rade sa mnogo ljubavi i požrtvovanja! Kako bi se reklo: pravi profesionalci! Ipak, večeras smo našim mališanima na ljetnoj sceni u Tivtu priredili veče o kom će sigurna sam pričati i sutra i prekosutra! 
Prije samog početka pomenute predstave, na scenu je izašla naša mlada pjevačica Nina Petković, moja sugrađanka, sa sasvim neobičnim repertoarom! Za razliku od svega na šta je javnost navikla od ove sjajne mlade dame, Nina je pjevala dječije pjesmice, koje su namjenski snimane za dječiju seriju: Priče sa tavana! Djeca su sjajno prihvatila Ninin nastup, pokušavajući je pratiti dok pjeva... nakon toga uslijedila je predstava, možda najbolja izvedba do sada (ili se to meni činilo, kao neki proizvod emocija koje su se u meni probudile)! 
Iako sam predstavu gledala nebrojeno mnogo puta, i uz istu su mi djeca rasla, odgledala sam je od početka do kraja, kao da mi je prvo gledanje! Impresije su jednostavne, pomješane sa mnogo sreće jer sam sastavni dio cijele priče ( svako je dijete uz kartu dobilo mog Medu), sa mnogo ushićenja jer smo sve organizovali kako treba, i sa mnogo tuge jer se ovih dana rastajemo, i idemo svako svojim putem! Ali, ne zadugo... možda do idućeg ljeta, a možda se vidimo već ove zime, jer prijateljstvo među nama ostaje i ne postoji daljina koja to može da promjeni!!!
 




Za sve zainteresovane, a koji žive na području Beograda, preporučujem od sveg srca družinu Teatra na Savi- Novi Beograd, sa svojim divnim i prije svega poučnim predstavama: Asterix i Obelix, Svijet bajki, i Mikijeva družina...

Hvala djeco...što ste bili cijelo ljeto divna publika, i što ste nam pravili društvo!!!!

24.8.10.