PRIJATELJI DJETETA...


ČOVJEK JE NAJVIŠI KADA SE SAGNE DA

POMOGNE DJETETU- PREDSJEDNIK NICKSON


Gordana Vuksanović- Momčilović
Tivat, Montenegro
Želiš li biti u mislima djeteta sutra, trebaš biti sastavni dio njegova života danas!- Ajzenhauer Ovaj sam Blog namijenila našima najmlađima, njihovim roditeljima i svima onima koji će to tek biti, ili jednostavno vole dječiji svijet! Želim sa Vama da podijelim svoja roditeljska iskustva, probleme, strahove, i naravno sve svoje radove! Nadam se da ćete uživati i biti sastavni dio RADOSTI U OKU, hvala dragi moji prijatelji!!!

7.5.10.

Mala matura- zbogom pameti...

Danas smo imali roditeljski sastanak povodom male mature! Nekolicina roditelja koji su se odazvali, dok velika većina nije ni došla kao da se to njih zapravo i ne tiče, zbunjeno stajaše u hodniku i ne sluteći šta su im klinci priredili...dočekala su nas djeca, i profesor likovnog! Moram reći, divan i kulturan čovjek, pravi umjetnik, mekog srca!!!! Razrednog starješine- NEMA, kao da se to ni njega ne tiče! Poluinformisani roditelji, da stvar bude gora, sa dezinformacijama, posjedaše svako na svoje mjesto, kao školarci bez zadaće, i poče sastanak u dvije tačke: proslava male mature, i razno (šta bi mi bez toga razno)...Na moje veliko iznenađenje djeca žele malu maturu u disco teci Maximus u Kotoru, ali na još veće iznenađenje nekolicina roditelja je podržala tu suludu ideju! Moram napomenuti, da pored tradicionalne proslave koja se organizuje godinama u hotelu Kamelija, gdje djeca imaju večeru, muziku, defile, slikanje...suludi roditelji pristadoše da nam maloljetnici idu  u susjedni grad, kao da nisu maturanti grada Tivta! Kako to obično biva, nema organizonavog prijevoza do Kotora, što znači da će roditelji bez automobila morati dati 20 evra za taxy, a sama organizacija u disco- teci je toliko smiješna da ne znam da li i da je pominjem! Nego, kada već počeh pisati o ovome, da napomenem da imaju pravo na dva pića, i moraju da plate DJ-a...mislim, disco -teka u kojoj djeca moraju da plate DJ-a, u suprotnom će biti bez muzike, nagađam!

4.5.10.

Ljubav i ja...

Ne tako davno, imadoh stav da je: Ljubav stanje mozga prouzrokovano dosadom...u jednom trenu osjetih enormnu dozu dosade, i zaljubih se!!! Eh, kada bi me sada pitali u koga, vjerujte da ni sama ne bih znala odgovor! U neku izmišljenu kreaturu iz mojih djevojačkih snova, nikada dostižan san, u nekoga ko moju ljubav nikada nije, ili osjetiti neće, o uzvraćanju neću ni da govorim! Znam da se zaljubih, ludo, kao djevojčica...osjetih i ono žarenje obraza, i ustreptalo srce u grudima, ma i klecanje koljena pri prvom poljubcu! Ne pitajte me u koga, jer zaista ne znam!!!!! Jedno je imati kraj sebe stvarno biće, a nešto sasvim drugo imati ono što Vi podsvjesno želite da imate! E, tako i ja stvorih to " Biće" u svojoj glavi, smjestih ga na tron života moga, kao nekog nekrunisanog kralja, savršenstvo bez mane, ikonu kojoj se molim i u koju se zaklinjem...i dok sam ja sljepački buljila u istu, i ne vidjeh na na njoj zapravo nikoga nema!

2.5.10.

Ljiljana Petrović- Buttler

BEOGRAD - Ljiljana Petrović Buttler, jedna od najpoznatijih romskih pjevačica u svijetu, preminula u 66. godini života nakon kraće i teške bolesti. “Majka Gypsy Soula”, kako su je često mediji nazivali, ostavila je dubok trag na svjetskoj glazbenoj sceni. Vijest o njezinoj smrti potresla je mnoge glazbenike i umjetnike s kojima je surađivala.
“Mother of Gypsy Soul”

Romkinja iz Bosne

Ljiljana Petrović rođena je u Beogradu, ali je odrasla u Bosni pa se gotovo cijelog života smatrala Romkinjom iz Bosne. Otac joj je bio iz Srbije, ali otišao je uskoro nakon što se rodila. Ljiljana se tada preselila u Bosnu sa svojom majkom, pjevačicom iz Hrvatske. Za razliku od brojnih kolega, balkanska je diva bila glazbeno obrazovana. Završila je osnovnu glazbenu školu i svirala je klavir. Ljiljana je umrla u Düzeldofru, na vrhuncu svoje slave.

O njenoj popularnosti dovoljno govori činjenica da je nastupala u najprestižnijim europskim koncertnim dvoranama, BBC je radio dokumentarac o njoj i bendu “Mostar Sevdah Reunion”, Sunday Times ju je nazvao “Ella Fitzgerald of Gypsy music”, a njemačka i francuska Wikipedija imaju stranice o njoj, dok njeni “balkanski narodi” nisu napisali niti riječi o njoj. “Ljiljana je bila posebna po mnogo čemu. Imala sam sreću da baš ona, s Mostar Sevdah Reunion-om, otvori prvi Mostar World Music Festival. Svi smo shrvani, a Dragi Šestić koji je dugi niz godina s njom izravno surađivao je neutješan”, izjavila je Aleksandra Savić direktorica mostarskog World Music Centra.